Over Van der Valk

Van der Valk Hotels & Restaurants is het grootste horecaconcern van Nederland. Het concern bestaat al meer dan 150 jaar en inmiddels staat bij veel vestigingen de vijfde generatie aan het roer.

Hoe het begon

In 1862 startte Nicolaas van der Valk in Voorschoten café de Gouden leeuw in zijn boerderij. Nicolaas stierf in 1902 en zijn jongste zoon Martien kocht het café van zijn moeder in 1929. Omdat het café door een wegverbreding in 1939 gesloopt werd, bouwden Martien van der Valk en zijn vrouw Rie ernaast een nieuw restaurant met 8 hotelkamers Door hard werken, een gastvrije en huislijke aanpak en de vernieuwingen werd De Gouden Leeuw ook nu weer een groot succes. Hierna volgden nog een aantal vestigingen, die zij In de jaren na de Tweede Wereldoorlog samen met hun 11 kinderen opbouwden.

Nu

Inmiddels staan de klein- en achterkleinkinderen aan het roer. En de drang tot uitbreiding gaat tot op de dag van vandaag door. Momenteel heeft de Van Der Valk-keten 64 vestigingen in Nederland, 13 in Duitsland, 9 in België, 2 in Frankrijk, 1 in Spanje, 1 in Bonaire en 1 in Curaçao. Daarnaast liggen de bouwplannen voor diverse multifunctionele en ultramoderne hotels klaar, waarbij het comfort van de gast nog steeds de hoofdtoon voert.

Gastvrijheid

De basis van de succesvolle 'Van der Valk-formule' ligt nog steevast bij de visie op gastvrijheid van Martien en Rie. Hun instelling en ondernemersgeest is een voorbeeld voor de jongere generatie(s) 'Valken'. Met passie volgen zij de voetstappen van hun voorouders, wat resulteert in vestigingen die met de tijd meegaan, maar daarbij de gastvrije charme van weleer nooit zullen verliezen.